17 Kasım 2014 Pazartesi

Cumhurİyet Tarİhİmİzİn En Anlamlı Müzelerİnden Bİrİne Zİyaret: Süleyman Demİrel Demokrasİ ve Kalkınma Müzesİ

Antalya City Blog Dokuzuncu Cumhurbaşkanımızın doğdu yer olan Isparta'nın İslamköy'üne anlamlı bir gezi düzenledi.

İslamköy'de, acılışına gectiğimiz günlerde bircok işadamı ve aydının katıldığı Süleyman Demirel Demokrasi ve Kalkınma Müzesi acıldı. Antalya City Blog sizler icin Cumhuriyet Tarihimizin En Anlamlı Müzelerinden biri olan Süleyman Demirel Demokrasi ve Kalkınma Müzesini, Süleyman Demirel Müze Evini, Süleyman Demirel Bilgi ve Belge Merkezini gezdi.


Demirel Müze Evi (1920):

Demirel Ailesinin evi, Anadolu Konut Mimarisinin örneklerindendir. 1920 yılında yapılmıştır. Ev, 1979 yılına kadar kullanılmıştır. Bugün ise aslına bağlı olarak restore edilmiş olup, etnografik bir müze olarak kullanılmaktadır.






Sergilenen tüm nesneler, Demirel Ailesinin kullanmış oldukları eşyalar ve arac-gereclerdir. Müzedeki sergilemelerde Süleyman Demirel'in köyde ve bu evdeki gecmiş yaşamlarını anlatan kitaplardan ve yayınlanmış sözlerinden alıntılar bulunmaktadır. 










First Lady: Nazmiye Demirel




Şehriban Hatun Camii


Süleyman Demirel Kütüphanesi





Süleyman Demirel Külliyesi


Külliye Süleyman Demirel adına Şevket Demirel tarafından yaptırılmıştır. Temelleri 10 Mayıs 1992 tarihinde atılmış ve 11 Mart 1994 tarihinde inşaatı bitirilmiştir. Biz 1999 yılında bu Külliyeyi ziyaret ettiğimizde inşaatı bitmiş fakat ic dekorasyonu yapılmamıştı. Bugün ise icinde birbirinden değerli eserler bulunmaktadır.


Külliye yaklaşık 17 m2 alana kurulmuş  Şehriban Hatun Camii, müze binası, kütüphane binası, lojman ve depo binaları olarak inşaa edilmiştir.










Demirel Külliyesi; Antalya havaalanına 150km, Isparta Havaalanına 45km, Isparta şehir merkezine 24 km'dir. Isparta şehir merkezinden tarihi ve doğal güzellikleri bozulmamış olan İslam köy beldesine saat başı ulaşım sağlanmaktadır.






0 yorum:

Yorum Gönder